Medicine

Az állati fehérje előállítás legfontosabb társadalmi felelősségvállalása, hogy csökkenti a felhasznált antibiotikum mennyiségét, ezzel az állatgyógyászati eredetű MRSA betegségek előfordulásának gyakoriságát. Ennek a folyamatnak nélkülözhetetlen eleme az antibiotikum, állatgyógyszer felhasználás és az állategészségügyi státusz változásának nyomon követése. 

A Livestocker automatikusan vezeti a teljesen zárt rendszerben kézülő kezelési napló dokumentumot, mely biztosítja, hogy a 2022-ben bevezetésre kerülő EU-s AMR program feltételrendszerének és az abban előírt jelentési kötelezettségnek már most megfeleljen.

A Livestocker gyógyszer modulja rendelkezik a humán felhasználásban már bevezetett e-receptek küldésének képességével. Továbbá a felhasználó által meghatározott termelési egységenként – rotáció, istálló, batch – kimutatja az egy kilogramm állati termék előállításához használt antibiotikum mennyiségét milligrammban és értékben.

A leggyakrabban elemzett mutató az egy állatra felhasznált gyógyszer költsége, mely az elhullási százalékkal együtt ábrázolva tájékoztat a munkánk hatékonyságáról is.
Afbeelding
Gyógyszer felhasználás broiler